Home / latest news  / Όλη η αλήθεια για το γήπεδο του ΠΑΟΚ

Όλη η αλήθεια για το γήπεδο του ΠΑΟΚ

 

   Γράφει ο Περικλής Στέλλας

        Προσωπικά,ως δημοσιογράφος,έχω ασχοληθεί με το γήπεδο του ΠΑΟΚ(ίσως απο τους ελάχιστους) τα τελευταία 20 χρόνια.Και μάλιστα τα τελευταία χρόνια με την ιδιότητα του δημοσιογράφου του  Mega Channel,συνόδευα την αρμόδια κάθε φορά επιτροπή της  UEFA,που ερχόταν στην Θεσσαλονίκη(όπως κάνει με κάθε ευρωπαϊκή ομάδα που παίζει στην Ευρώπη)για να επιθεωρήσει την Τούμπα και να ελέγξει εαν έχει τις προϋποθέσεις για να γίνουν αγώνες ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά, την περίοδο του 2004(επί Γούμενου) όταν είχαν γίνει οι εργασίες λόγω ολυμπιακών αγώνων,όπου από λάθος ή αμέλεια είχαν κατασκευαστεί ακριβώς αντίθετα από τις επιταγές της ΟΥΕΦΑ τα δημοσιογραφικά θεωρεία(και όχι μόνο αυτά),και καταφέραμε και  πείσαμε την επιτροπή ότι έγινε λάθος και πως μέσα σε λίγα 24ωρα θα ανακατασκευαστούν(ενώ η διοίκηση Γούμενου νόμιζε ότι όλα είναι απλά)και η Τούμπα τελικά είχε πάρει έγκριση.(Ξέρετε, αυτά κάποιοι  θα τα διαφήμιζαν επί χρόνια…)

Νιώθω τιμή που ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ταχιάος μου ανέθεσε τον συντονισμό της επιτροπής αθλητισμού του συνδυασμού’’Θεσσαλονίκη-Υπεύθυνα’’ και ασχοληθήκαμε και ερευνήσαμε επί ώρες ατελείωτες το θέμα του γηπέδου του ΠΑΟΚ,διότι ήθελε να έχει μία πλήρη άποψη και θέλει να βοηθήσει άμεσα την διοίκηση του ΠΑΟΚ(ΠΑΕ και ερασιτέχνη) ώστε να γίνει το έργο χωρίς κανένα πρόβλημα. Ειλικρινά σας λέω ότι, νιώθω συγκίνηση που κάθισα επί ώρες και εργάστηκα μαζί με δυο αθλητές που έχουν γράψει μεγάλη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στον ΠΑΟΚ. Και αναφέρομαι στον Γιώργο Σκαρτάδο και τον Αλέξη Αλεξίου.Διότι επί χρόνια τους παρακολουθούσα και έχω περιγράψει τα περισσότερα παιχνίδια τους και μέσα από το ρεπορτάζ είχαμε μία αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμό.Και ακόμη τον Νίκο Ζεϊμπέκη με την εμπειρία του στον δήμο και τις γνώσεις του,τον Πασχάλη Τουντούρη,την Ελένη Λουαράση, τον Γιάννη Δήλια και τον Λευθέρη Αρβανίτη.

Ερευνήσαμε ,κάναμε επαφές και προσωπικά είχα συνομιλίες με στελέχη των αρμόδιων επιτροπών της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Γι αυτό και ο Νίκος Ταχιάος στην συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ Θανάση Κατσαρή και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τόνισε με βεβαιότητα ότι κανείς δεν μπορεί να σταματήσει το έργο και ως άριστος γνώστης,λόγω επαγγελματικής ιδιότητας που γνωρίζει τους νόμους και την περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή.

Ας πάμε όμως στο δια ταύτα.

Δεδομένο 1ο

Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει ήδη την διαδικασία για την Νέα Τούμπα.

Ερώτηση: Μπορεί να προχωρήσει;

Απάντηση:Σαφώς και μπορεί.

Δεδομένο 2ο

Το πιο σημαντικό εμπόδιο στην πραγματοποίηση του στόχου ξεπεράστηκε.

Παραχωρήθηκε στον ΠΑΟΚ έκταση εμβαδού 29.284 τετραγωνικών μέτρων(Δημοσιεύτηκε ήδη στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 5 Νοεμβρίου 2018(Άρθρο 22,Τεύχος 188).

Ερώτηση:Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

Απάντηση:Οτι ο ΠΑΟΚ με την παραχώρηση της έκτασης αυτής μπορεί για πρώτη φορά να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις και τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου(UEFA)

 Δεδομένο 3ο

Υπάρχει για πρώτη φορά η οικονομική δυνατότητα  απο τον ιστορικό σύλλογο για να πραγματοποιηθεί ο στόχος της Νέας Τούμπας.

Ερώτηση:Αρκούν μόνο τα χρήματα του Ιβαν Σαββίδη για την Νέα Τούμπα;

Απάντηση:Αρκούν διότι ο ΠΑΟΚ έχει κάνει σωστό προγραμματισμό ακολουθώντας με ευλάβεια τις κατευθυντήριες γραμμές της  UEFA(UEFA guide to quality stadiums).

Δεδομένο 4ο

Ο προγραμματισμός για την Νέα Τούμπα θα γίνει σε αστική περιοχή και μάλιστα πυκνοκατοικημένη,που εκ των πραγμάτων δυσκολεύει το έργο του ΠΑΟΚ και αποτελεί προτεραιότητα και για την  UEFA και για τον ΠΑΟΚ και βέβαια για τον δήμο η δομική και η γενική ασφάλεια.

Ερώτηση: Μπορεί να ξεπεράσει αυτή τη δυσκολία;

 Απάντηση:Σαφώς και μπορεί,αλλά με δυο βασικές και άκρως σημαντικές προϋποθέσεις.

Η 1η :Να ακολουθήσει ακριβώς το  master plan της  UEFA που καθορίζει τις νέες απαιτήσεις που χρειάζονται και που πρέπει να πληρούνται στο γήπεδο και στην γύρω περιοχή.

Αποκάλυψη-ερμηνεία:Ο ΠΑΟΚ θα ακολουθήσει ακριβώς το  master plan της  UEFA σε όλα τα επίπεδα και σε κάθε λεπτομέρεια.

Η 2η :Να έχει την συνδρομή και την συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ερμηνεία: Θα την έχει σε κάθε βήμα και σε κάθε επίπεδο.

Ερώτηση:Προβλέπεται σύμφωνα με τον σχεδιασμό η λήψη των κατάλληλων μέτρων,έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και των θεατών αλλά και των κατοίκων της περιοχής;

Απάντηση: Ναι, προβλέπεται(δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού πρωταρχικός στόχος της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου είναι η ασφάλεια.

  Αναλυτικά:    

 

                                      ΑΣΦΑΛΕΙΑ

 1.Τα ποδοσφαιρικά γεγονότα δεν πρέπει ποτέ να οδηγήσουν σε ανθρώπινη τραγωδία. Με γνώμονα τις φρικαλεότητες των τραγωδιών του παρελθόντος, η υπόσχεση διασφάλισης της ασφάλειας και γενικότερα της ασφάλειας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ακολουθείται από μια πανευρωπαϊκή στρατηγική που μοιράζονται όλοι οι βασικοί ευρωπαίοι εταίροι. Η UEFA, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης συνεργάζονται για μια σειρά στρατηγικών και πρωτοβουλιών χρηματοδότησης στον τομέα της ασφάλειας και της ασφάλειας του ποδοσφαίρου.

1α.Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη ενημερωθεί απο τις πρώτες μέρες του Ιβαν Σαββίδη στην ιδιοκτησία του ΠΑΟΚ και είναι αυτονόητο ότι όποιες εργασίες γίνουν για το γήπεδο θα γίνουν σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου(UEFA).

2.Ο κάθε σύλλογος που θέλει να κατασκευάσει γήπεδο ή να κάνει οποιεσδήποτε εργασίες ή να διαχειριστεί τις ήδη υπάρχουσες  εγκαταστάσεις του, συμβουλεύεται τους ειδικούς εμπειρογνώμονες της UEFA και ακολουθεί και πρέπει να ακολουθεί, τις κατευθυντήριες γραμμές και τους κανονονισμούς της UEFA.

2α.Ο ΠΑΟΚ έχει ασχοληθεί με αυτό το θέμα με σχολαστικότητα και λειτουργεί σύμφωνα με τους κανονισμούς και  προγραμματίζει ανάλογα τις εργασίες.

  3.Ο Φράντισεκ Λάρινεκ,μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της  UEFA και αντιπρόεδρος της επιτροπής ασφαλείας, στο τελευταίο συνέδριο της  UEFA,τόνισε ότι τα γήπεδα που φιλοξενούν μεγάλους ποδοσφαιρικούς αγώνες πρέπει να πληρούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας .”Για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική εφαρμογή αυτών των προτύπων, είναι σημαντικό να ελέγχονται τακτικά όλα τα στάδια από ανεξάρτητο δημόσιο φορέα με εξειδικευμένες γνώσεις για όλα τα θέματα ασφάλειας σταδίου.

3α.Η διοίκηση του ΠΑΟΚ, σύμφωνα  με δική μας έρευνα,έσπευσε πολύ πριν από τους ελέγχους να κάνει όλες εκείνες τις διορθωτικές κινήσεις, σε ότι αφορά τις προδιαγραφές και αυτός είναι ο λόγος που αγωνίζεται χωρίς πρόβλημα στην Ευρώπη μέχρι σήμερα.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ,

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές της  UEFA απο τη μία και η επιθυμία και απόφαση του Ιβαν Σαββίδη απο την άλλη να έχει ο ΠΑΟΚ ένα σύγχρονο γήπεδο και να πληρεί σε όλους τους τομείς τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας,οδήγησαν την διοίκηση  του ΠΑΟΚ στην συμφωνία με την κυβέρνηση για παραχώρηση του περιβάλλοντος χώρου του γηπέδου.Διότι χωρίς την συμφωνία αυτή,που είναι δεδομένη και έχει δημοσιευθεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως ,με αριθμό φύλλου 188,στις 5 Νοεμβρίου 2018,ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να κάνει σπουδαία πράγματα,στο θέμα του γηπέδου. Τώρα όμως μπορεί.

      Το master plan της  UEFA(UEFA guide to quality stadiums),το γενικό σχέδιο δηλαδή, καθορίζει τις νέες απαιτήσεις που χρειάζονται,που πρέπει να πληρούνται στο γήπεδο και στη γύρω περιοχή ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις σημερινές αλλά και μελλοντικές ανάγκες. Σε ένα υφιστάμενο χώρο, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει:

  1. την αύξηση του αριθμού των καθισμάτων
  2. Την κατασκευή νέων περιπτέρων,καταστημάτων,
  3. την προσθήκη στέγης ή τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων όπως εμπορικές περιοχές, νέες VIP ζώνες ή skyboxes που θα αυξήσουν τα μελλοντικά έσοδα.

Το  master plan μπορεί επίσης να ενσωματώνει βελτιώσεις εγκαταστάσεων για τους αθλητές  (π.χ. αίθουσες γυμναστικής), πρόσβαση οχημάτων, εγκαταστάσεις στάθμευσης και γενική προσβασιμότητα στο γήπεδο.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Η σημαντική λεπτομέρεια εδώ,είναι πως η  UEFA είναι αυστηρή στο ενδεχόμενο συγκρούσεων κατά την διάρκεια των όποιων εργασιών.Και αυτό πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ. Για παράδειγμα, όταν σχεδιάζει ένας σύλλογος, να εγκαταστήσει ή να αναβαθμίσει τους προβολείς, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι τέτοιου είδους σχέδια δεν έρχονται σε σύγκρουση με άλλες εργασίες αλλά και με τους πολίτες και την γύρω κατοικήσιμη περιοχή. Εκφράζω βεβαιότητα ότι ο ΠΑΟΚ αυτό το γνωρίζει και θα πράξει ανάλογα.

Σύμφωνα με τις επιταγές της  UEFA , χρειάζονται κάποιες σημαντικές αποφάσεις για να εξασφαλιστεί ότι το νέο γήπεδο μπορεί να ανταποκριθεί απαιτήσεις μιας ταχέως μεταβαλλόμενης αγοράς στο μέλλον. Αυτές οι αποφάσεις αφορούν θέματα όπως η γενική τοποθεσία και το περιβάλλον (αστικό, ημιαστικό, κ.λπ.), η προσβασιμότητά του,και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις στη γύρω περιοχή.

Πρέπει επίσης να αξιολογούνται  σκέψεις που αφορούν το ίδιο το κτίριο του σταδίου,όπως η χωρητικότητα, η παρούσα και η μελλοντική χρήση,η προβολή και η κερδοφορία. Είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό να δοθεί η δέουσα σημασία στην  υλικοτεχνική καταλληλότητα του χώρου σε ότι αφορά τον σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης και εκκένωσης του γηπέδου.

 Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Το γήπεδο του ΠΑΟΚ βρίσκεται σε αστική περιοχή.Οι αστικές περιοχές έχουν το προφανές πλεονέκτημα της εύκολης πρόσβασης σε δίκτυα δημόσιων μεταφορών. Ωστόσο, υπάρχει χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων που  είναι προβληματικός λόγω έλλειψης διαθέσιμου χώρου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό,αλλά νομίζω ότι μπορεί να λυθεί με υπόγειους χώρους και φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο σκέφτονται οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ.

Όπως και να έχει  όμως όταν ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται στην Τούμπα ,οι δρόμοι γύρω από το στάδιο έχουν άκαμπτη πρόσβαση.Ασφυκτιά όλη περιοχή. Αυτό θα πρέπει να γίνει σαφώς κατανοητό και σύμφωνα με την  UEFA πρέπει να υπάρχει απαραίτητα συντονισμός με τις τοπικές αρχές και τον δήμο. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που θα αρνούνταν να συνεργαστεί και να βοηθήσει.

Είναι επίσης σημαντικό να διασφαλιστεί ότι υπάρχουν επαρκείς δρόμοι και συνδέσεις, προκειμένου να αποφευχθούν σημαντικά σημεία συμφόρησης κατά τη διάρκεια των περιόδων αιχμής πριν και μετά από ένα παιχνίδι.

Επιβάλλεται και είναι αναγκαίο ο ΠΑΟΚ και ο δήμος(αναφέρομαι πάντα στις επιταγές της UEFA στις κατεθυντήριες γραμμές της) να συνεργαστούν σε ευαίσθητα ζητήματα όπως η ρύπανση και η ηχορύπανση για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια αγώνων και κυρίως η  δημόσια ασφάλεια.

Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία κάνει λόγο και θεωρεί αναγκαία την μόνιμη συνεργασία ομάδας και δήμου,αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει όλα αυτα χρόνια,τουλάχιστον στον βαθμό που πρέπει. Θεωρώ αυτονόητο ότι θα γίνει.Ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει συνεχώς,εγώ εκτιμώ ότι θα παίζει στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ,οπότε έχει συμφέρον και κέρδος σε όλα τα επίπεδα όλη η πόλη και φυσικά ο δήμος.

4.Ένας πρωταρχικός στόχος κάθε σύγχρονου σταδίου είναι ότι πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της κοινότητας και της γειτονιάς της.Σχέδια και προτάσεις για ένα νέο ή ανακαινισμένο στάδιο πρέπει να επιδιώξει να μεγιστοποιήσει τα οφέλη και αξία για την τοπική κοινότητα, βελτιώνοντας τις ανέσεις των κατοίκων ή ενεργώντας ως καταλύτης για την τοπική αναγέννηση.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ταχιάος,που έχει σκύψει με επιμέλεια στο θέμα,έχει τονίσει ότι: ‘’Ένα καλό στάδιο μπορεί να παρέχει απασχόληση και πρέπει να είναι ένας πόρος για τις τοπικές επιχειρήσεις που μπορούν να ενσωματωθούν στο σύμπλεγμα του σταδίου.Ένα σύγχρονο γήπεδο μπορεί να προσελκύσει και να χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενήσει και άλλες αθλητικές εκδηλώσεις,συναυλίες, τοπικά φεστιβάλ ή διάφορες  εκδηλώσεις και συνοπτικά, αν είναι καλά σχεδιασμένο και σωστά προγραμματισμένο,η εναλλακτική χρήση του χώρου δεν θα προσφέρει μόνο προστιθέμενη αξία,αξία για την περιοχή και θα δημιουργήσει επίσης πολύτιμες νέες ροές εσόδων που μπορούν να βοηθήσουν στη στήριξη της βιωσιμότητας του σταδίου και γενικά της περιοχής.Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, ότι ο δήμος μόνο όφελος μπορεί να έχει και δεσμεύομαι ότι θα είμαι αρωγός σε αυτή τη προσπάθεια που κάνει ο ΠΑΟΚ.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ ΓΗΠΕΔΟΥ-ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

    Απο προσωπικό ενδιαφέρον, ο Νίκος Ταχιάος και εμεις ως μέλη της επιτροπής αθλητισμού του συνδυασμού(Σκαρτάδος, Αλεξίου,Ζεϊμπέκης,Στέλλας,Τουντούρης,Δήλιας,Λουαράση,Αρβανίτης) πήραμε στα χέρια μας και μελετήσαμε τους κανονισμούς της UEFA.

   Σε μεγάλο βαθμό ως απάντηση σε πολλές καταστροφές γηπέδων στη δεκαετία του ’80, η UEFA,στο σχεδιασμό των γηπέδων δίνει πλέον τεράστια έμφαση, για τη διασφάλιση της ασφάλειας των θεατών.Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου είναι μια εξαιρετικά σύνθετη δομή όσον αφορά την ποικιλία διαφορετικών λειτουργιών και δραστηριοτήτων που συμβαίνουν ταυτόχρονα. Η τοποθεσία, η διαμόρφωση και το αστικό περιβάλλον του χώρου θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο πώς αυτές οι ‘’συναλλαγές’’ αντιμετωπίζονται από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς αρχές και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.Δήμος,αστυνομία, πυροσβεστικές υπηρεσίες, ιατρικές ομάδες και άλλοι,πρέπει όλοι να συνεργάζονται στενά για να εξασφαλίσουν τον μέγιστο συντονισμό και την αποδοτικότητα ως ανταπόκριση σε οποιαδήποτε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.Είναι σημαντικό να υπάρχει η ανάγκη για καλά συντονισμένες και αποτελεσματικές ολοκληρωμένες λύσεις ασφάλειας από την αρχή.

Προσωπικά,ειλικρινά απορώ,

πως τόσα χρόνια δεν υπάρχει αρμονικός συντονισμός και συνεργασία,στον βαθμό που πρέπει, ανάμεσα στον δήμο και τον ΠΑΟΚ.Και δεν αναφέρομαι μόνο στον ΠΑΟΚ αλλά και στις άλλες δυο ομάδες της πόλης και τα γήπεδα τους,’’Κλεάνθης Βικελίδης’’ και ‘’Καυτανζόγλειο’’. Θα χαρακτήριζα εξαιρετική αυτή την επιμέλεια και προσοχή που δείχνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Και θεωρώ αυτονόητο ότι ο δήμος,θα συνεργαστεί με τον ΠΑΟΚ σε αυτά τα θέματα.

  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Από εμπειρία γνωρίζω ότι δημιουργήθηκαν σημαντικά προβλήματα στο παρελθόν με τους κάδους απορριμμάτων που ήταν γεμάτοι και χρησιμοποιήθηκαν  ως κινητές βόμβες ναπάλμ και φλεγόμενα οδοφράγματα,δηλητηριάζοντας την περιοχή.Ειδικά τις μέρες των αγώνων οι κάδοι-ένα τόσο απλό παράδειγμα σας αναφέρω-θα πρέπει να έχουν αδειάσει.Και αυτό έχει αναφερθεί σε εκθέσεις της ΟΥΕΦΑ.

 

Κατευθυντήριες αρχές

   Δομική ασφάλεια και Ασφάλεια λειτουργίας

Ο κατευθυντήριες γραμμές της  UEFA,τις οποίες δεν νομίζω ότι μπορεί να παραβιάσει ένας σύλλογος,ορίζουν πως τα σημεία εισόδου και εξόδου των θεατών πρέπει να είναι στελεχωμένα αφενός και αφετέρου να παρέχουν ασφάλεια και στους φιλάθλους αλλά και στους κατοίκους της περιοχής.

Το νέο καθοριστικό βήμα

 

Το ρεπορτάζ ειναι απο την εφημερίδα Μακεδονία και απο τον αγαπημένο φίλο και συνάδελφο Κώστα Πετρωτό στην εφημερίδα  Metrosport:

H ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ακόμη ένα λιθαράκι για την έναρξη των εργασιών με σκοπό την ανακατασκευή του γηπέδου της Τούμπας μπήκε σήμερα. Σε έκτακτη συνεδρίασή της, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη γνωμοδότηση των υπηρεσιών του δήμου σχετικά με τις περιοχές που θα συμπεριληφθούν στο Ειδικό Χωρικό Σχέδιο. Η τελική έγκριση του φακέλου θα γίνει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα, ώστε αυτός στη συνέχεια να κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο.

Στο Ειδικό Χωρικό Σχέδιο προβλέπεται να συμπεριληφθούν οι οδοί Λαμπράκη, Αδαμίδου, Μικράς Ασίας, Διογένους και Παπαηλιάκη, ενώ από την πλευρά του δήμου τίθενται ως προϋποθέσεις πως «οποιεσδήποτε υποχρεώσεις προκύψουν για τον δήμο Θεσσαλονίκης από την εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου θα αναληφθούν εξολοκλήρου από το ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο του ΠΑΟΚ» και ότι «οι προβλεπόμενοι κοινόχρηστοι χώροι θα παραδοθούν διαμορφωμένοι και έτοιμοι προς κοινή χρήση στον Δήμο Θεσσαλονίκης άνευ καταβολής οιουδήποτε οικονομικού ανταλλάγματος».

Το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο θα συζητηθεί την Παρασκευή και σε συνεδρίαση της μητροπολιτικής επιτροπής Θεσσαλονίκης, ενώ το παρών, μεταξύ άλλων, έδωσαν σήμερα ο αρχιτέκτονας Τάκης Δούμας και ο υπεύθυνος γηπεδικών εγκαταστάσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιάννης Δημογιάννης.

Η METROSPORT: Εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης κατά πλειοψηφία το ειδικό χωρικό σχέδιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την κατασκευή της Νέας Τούμπας. Σημαντική εξέλιξη για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

 

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης ενέκρινε κατά πλειοψηφία το ειδικό χωρικό σχέδιο του ΠΑΟΚ για την κατασκευή του γηπέδου στην περιοχή της Τούμπας.

 

Η μη ύπαρξη ομοφωνίας έγκειται στη διαδικασία που ακολουθήθηκε για να έρθει το θέμα στην Επιτροπή.

 

Στη σύσκεψη παρέστησαν  ο αρχιτέκτονας Τάκης Δούμας και ο υπεύθυνος γηπεδικών εγκαταστάσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιάννης Δημογιάννης.

 

Μάλιστα την προσεχή Δευτέρα (22/4) θα διεξαχθεί δημοτικό συμβούλιο με θέμα το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ όπου θα δοθεί το δεύτερο και οριστικό πλέον ΟΚ για να πάρει η ασπρόμαυρη ΠΑΕ στα χέρια της το ψήφισμα που περιμένει για να συμπληρώσει τον φάκελο που θα στείλει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Θυμίζουμε ότι ανάλογο ψήφισμα περιμένει και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία η οποία έχει ορίσει το δικό της συμβούλιο, παρουσία ανθρώπων του ΠΑΟΚ, το πρωί της Παρασκευής (19/4).Σήμερα δηλαδή.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ:

Όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται,το έργο δεν μπορεί να το σταματήσει κανείς.

Αυτή είναι η αλήθεια.

 

Review overview