Home / latest news  / Εβλογημένη διατροφή,φυσική κατάσταση και επικοινωνία

Εβλογημένη διατροφή,φυσική κατάσταση και επικοινωνία

Αντί εισαγωγής το σχόλιο του αγαπημένου μου φίλου και συναδέλφου Χρήστου Ζαμπούνη στο ”Talk of the town”:”

Ταξίδεψα χθες έως την ”Νότιο Μακεδονία”, όπως με απροκάλυπτη πικρία την προσδιόρισε ο ταξιτζής που ανέλαβε να με οδηγήσει στο ξενοδοχείο Macedonia Palace. «Τι να σε πω ρε φιλαράκι, εδώ έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια μας με την κρίση, ένα όνομα θα μας χαλάσει;» συμπεριέλαβε μέσα σε μία πρόταση όλη την φιλοσοφία του. Εννοείται, για όσους απορήσουν με τον ενικό, ότι η οικειότης ωφείλετο στον ΠΑΟΚ.

Ο λόγος της επισκέψεώς μου στην γενέθλια πόλη δεν ήτο αθλητικός, δεδομένου ότι το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε, ούτε πολιτικός, ούτε καν οικογενειακός, αλλά εκπαιδευτικός. Όταν αποδεχόμουν την πρόσκληση του έγκριτου δημοσιογράφου Περικλή Στέλλα για να συμμετάσχω σε ένα σεμινάριο με θέμα «Διατροφή, φυσική κατάσταση και επικοινωνία», δεν φανταζόμουν ότι η συμμετοχή μου θα συνέπιπτε με την συμφωνία μεταξύ Τσίπρα-Ζάεφ για την λύση του Μακεδονικού. Επίσης δεν διανοούμην ότι θα ετίθετο θέμα καταλύσεως του πολιτεύματος από το βήμα της Βουλής, αφού τα στρατιωτικά κινήματα συνήθως γίνονται χωρίς προειδοποίηση.

Όπερ έδει δείξε, που έλεγε και ο Ευκλείδης, οπότε ας επιστρέψουμε στο σεμινάριο. Χορηγός της εκδηλώσεως ήταν το «Εβλογημένο νηστίσιμο». Από ό,τι έμαθα το προϊόν που είναι 100% φυτικό, εξ ου και νηστίσιμο, κάνει θραύση στους vegeterians και στους vegans, που έχουν αλλεργία σε ό,τι τροφή προέρχεται από το ζωικό βασίλειο.

Ο Δημήτρης Μανάρης που το ενεπνεύσθη κατάγεται από την Ιερισσό Χαλκιδικής. Με τον πατέρα του που ήταν ψαράς, πήγαιναν τακτικά στο παρακείμενο Άγιον Όρος για να ψαρέψουν. Ο συνειρμός για την προέλευση του «Εβλογημένου» είναι σαφής. Όπως επίσης και ο σεβασμός στην θρησκευτική έκφραση, με την αντικατάσταση του υ με β.

Ήταν κατάμεστη η αίθουσα του Macedonia Palace, από φοιτητές κυρίως αθλητικής δημοσιογραφίας, αθλητές, προπονητές και παράγοντες σωματείων. Ο τίτλος της ομιλίας μου ήταν «Το Savoir Vivre της επικοινωνίας» και μεταξύ άλλων αναφέρετο στο πώς η ευγένεια ανοίγει πόρτες και πώς η αγένεια τις κλείνει.

Μετά το πέρας της εκδηλώσεως, ο Δημήτρης μας κάλεσε για φαγητό στην «Μαύρη Θάλασσα», αυτό το ιερό τέμενος της υψηλής γαστρονομίας. Η συζήτησις όπως ήτο φυσικό περιεστράφη γύρω από το Σκοπιανό, με τους περισσότερους από τους συνδαιτυμόνες να προδικάζουν κλιμάκωση των αντιδράσεων από τον λαό της ”Νοτίου Μακεδονίας”.

Η αφεντιά μου απλά θα προσθέσει τούτο:”Ευχαριστώ από καρδιάς τους εισηγητές Μαρία Γραμματικοπούλου,τον Χρήστο Ζαμπούνη,τον Γιώργο Κούρτογλου,τον Λεωνίδα Δημητρακόπουλο και τον Μάνο Σταραμόπουλο.Ευχαριστώ τον ιδιοκτήτη του Family food και του ”Εβλογημένο νηστίσιμο” Δημήτρη Μανάρη για την τιμή που μου έκανε να είμαι συντονιστής σε αυτό το πρωτοποριακό σεμινάριο και φυσικά όλους και όλες που συμμετείχαν σε αυτό.Ηταν μία εξαιρετική εμπειρία για μένα.

Ήταν ένα σεμινάριο που αφορούσε τους  σπουδαστές δημοσιογραφίας και προπονητικής,αλλα και εν ενεργεία δημοσιογράφους,προπονητές και αθλητές.
Πόσο επιδρά στην καριέρα και πόσο καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία είναι η διατροφή,η φυσική κατάσταση και η επικοινωνία.
Πρόκειται πράγματι για ένα πρωτοποριακό σεμινάριο,που όμοιο του δεν έχει γίνει ξανά.
Πως πρέπει να επικοινωνεί ο προπονητής με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης,πως πρέπει να αντιμετωπίζει ο αθλητής τους δημοσιογράφους,πως πρέπει να είναι η σκηνική του παρουσία,πως πρέπει να προσεγγίζει ο δημοσιογράφος τον αθλητή,τον προπονητή κυρίως σε ειδικές συνθήκες(μετά απο ήττα,κόκκινη κάρτα κλπ) προκειμένου να πετύχει όταν οι άλλοι αποτυγχάνουν.
Πως πρέπει προετοιμάζεται ο δημοσιογράφος,ο προπονητής και ο αθλητής πριν απο ένα σημαντικό γεγονός(παιχνίδι ,συνέντευξη τύπου κλπ)
Γιατί επιβάλλεται ο αθλητής ,ο προπονητής και ο δημοσιογράφος να είναι σε καλή φυσική κατάσταση για να πετύχει την ύψιστη σωματική,αγωνιστική και πνευματική απόδοση.Ο καθοριστικά ανασταλτατικός ρόλοςτου καπνίσματος,του αλκοόλ και της λανθασμένης διατροφής στην απόδοση του αθλητή του προπονητή και του δημοσιογράφου.
Τέλος,οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ  στον αγαπημένο φίλο Στέλιο Σωτηριάδη,του οποίου η βοήθεια  σε όλα ήταν απίστευτη.

 

 

Review overview